Projectmanagement

Tripsolute brengt Nederland vooruit

Risicomanagement voor ondersteuners

Risicomanagement voor ondersteuners Traject voor o.a. projectondersteuners door Signaal.Anne-Beth Broeders heeft een mooi en compleet aanbod neergezet waarin onze projectondersteuners zich nog verder kunnen ontwikkelen tot zelfstandige professionele ondersteuners. Adviseurs zijn uiteraard ook van harte welkom om deel te nemen.

Risicomanagement voor ondersteuners
Als organisaties, projecten en programma’s kiezen voor risicomanagement, gebruiken zij dat als middel om mogelijke risico’s te voorkomen of om de gevolgen ervan te beperken.

Wat kan jij als ondersteuner met risicomanagement, is dat niet te ver van je bed?

Nee hoor, want zonder dat je dat wellicht in de gaten hebt, doe je zelf ook al aan risicomanagement. Denk maar eens aan:
Een plan-B hebben ‘als het regent, hebben we een tent’
Werken met een checklist ‘heb ik alles gedaan’
Terugval opties inbouwen ‘als dit niet kan, dan dat’
Marges afspreken ‘kan wat duurder uitvallen’.

Binnen organisaties zou jij als ondersteuner heel goed kunnen assisteren bij de communicatie over en beheersing van risico’s. Jouw centrale positie is hierbij een enorm voordeel. Door een aantal administratieve processen over te nemen en/of hieraan bij te dragen, verlicht je de taken van het management.

In deze training leer je de basis voor wat betreft methodiek (RISMAN), techniek en het jargon. De focus ligt op welke taken jij als ondersteuner zou kunnen oppakken en hoe je dat aanpakt. Je krijgt concrete tips en handvatten hoe jij jouw organisatie kan helpen bij het managen van risico’s.

Wanneer
Op 23 februari 9.00-13.00 uur of 9 november 2022 9.00-13.00 uur. Maximaal zes deelnemers, de training gaat door vanaf drie deelnemers.

Locatie en uren
Deze training wordt op afstand met behulp van een inlog gegeven. Interne medewerkers kunnen hun uren wegschrijven op INTERN/ OPL.

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden