Projectmanagement

Tripsolute brengt Nederland vooruit

Medewerkers aan het woord

In onze organisatie zijn we trots op onze diverse en gedreven groep mensen! Zij zetten dagelijks hun talenten in om hun en onze doelen te bereiken. We gunnen iedereen zo’n leuke werkomgeving en bieden daarom onze werknemers graag de ruimte om te vertellen over de verschillende aspecten van hun werk, van de dagelijkse taken tot de grote uitdagingen. Door het delen van hun verhalen, geven we inzicht in onze organisatie en de mensen die het werk doen.

Mariani: “Projectmatig werken is soms spannend, omdat je steeds opnieuw je draai moet vinden. Toch spreekt deze manier van werken me aan, omdat ik steeds weer ontdek wat goed bij me past!”Waarom heb je gekozen voor Tripsolute?

Ik was al op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond ik bij Tripsolute; sinds een paar jaar werk ik bij Tripsolute als Adviseur Projectbeheersing. Ik heb hiervoor alleen bij grote organisaties gewerkt en vond dit niet altijd prettig, onder andere door reorganisaties. Ik vind het fijn dat Tripsolute nog redelijk klein is en dat er ontwikkelingsmogelijkheden zijn door het werken in verschillende opdrachten en het volgen van opleidingen.

“Je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en wordt hierin begeleid. Er wordt echt naar jouw wensen en behoeften geluisterd en er wordt wat mee gedaan.”
 
Ook levert Tripsolute een bijdrage aan een schoon milieu, dit sluit ook goed aan bij wat ik belangrijk vind. Ik vind dat we onszelf er bewust van moeten zijn dat we duurzamer moeten leven voor een betere toekomst.
Wat vind je van de begeleiding vanuit Tripsolute?
Ik ben heel tevreden over hoe Tripsolute haar medewerkers ondersteunt. Iedereen heeft zijn eigen Coördinator, die kun je voor alles benaderen. De Coördinator heeft kleine teams en daarom is het contact persoonlijk. De drempel om iets bespreekbaar te maken is daardoor veel lager dan ik gewend was.


Sigrid: “Tripsolute biedt mij een goede combinatie van vaste basis en leuke klussen, ze zijn blij met mij en ik met hen!”Hoe ziet jouw werk(dag) eruit?

Ik begin met mails, daarna pak ik acties op en werk ik ze uit. Er is altijd genoeg te doen! De afgelopen drie jaar gaf ik advies op het gebied van financieel management bij een opdrachtgever. Hier richtte ik de structuur van SAP opnieuw in, zodat er makkelijker gerapporteerd kon worden. Ook maakte ik financiële rapportages en ruimde ik oude administratie op. In mijn nieuwe opdracht ga ik rapportage formats in de projectendatabase testen. Ik vind het heel prettig dat ik de mogelijkheid heb om vanuit huis te werken en doe dit dan ook graag. De flexibiliteit van het indelen van je eigen tijd werkt voor mij prettig. Thuis heb ik alle middelen, die worden door Tripsolute verstrekt.

“Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid door informatie te delen over de CO2-Prestatieladder en het organiseren van lezingen over duurzaamheid. Fijn om bij een bedrijf te werken dat dit zo belangrijk vindt!”

Wat vind jij belangrijk binnen je werk en hoe zie je dit terug bij Tripsolute?
Ik merkte bij mijn sollicitatie dat Tripsolute betrokken en mensgericht is. Het werken bij Tripsolute voelde als een warm bad. Nu ik hier een paar jaar werk, merk ik dit nog steeds; de werksfeer is positief en er wordt veel gedaan aan binding. Ook is Tripsolute een diverse organisatie: Het gaat om wie je bent en wat je capaciteiten zijn, niet waar je vandaan komt.


Eline: “Tripsolute wil graag vooruit: collega’s stimuleren elkaar en zijn betrokken, niet alleen op werkgebied, maar vooral ook over je eigen intrinsieke motivatie. De omgeving is stimulerend.”Wat voor functie heb je?
Als omgevingsmanager breng ik duurzame contacten tot stand met stakeholders, zoals gemeenten en provincies. Hierbij is het belangrijk dat ik vroegtijdig de belangen, meningen en kansen op tafel krijg. Draagvlak en participatie zijn immers van groot belang voor een project.  
Wat doe je graag in je vrije tijd?
Het is mijn passie om bij te dragen aan een duurzaam leven. Dit komt terug in mijn werk, maar ook in mijn privéleven. Waarom stilzitten als je iets kunt doen? Ik wil graag anderen inspireren en aan het denken zetten. Dit doe ik door als vrijwilliger actief te zijn bij de burgercoöperatie LochemEnergie en in de politiek. Ook zijn mijn man en ik een buurtinitiatief gestart waarmee we samen met onze buren de wijk verduurzamen.

“Tripsolute biedt mij flexibiliteit, zelfontplooiing en veel werkplezier. Zo investeren we samen in een duurzame toekomst!”

Hoe vind je het om bij Tripsolute te werken?
Tripsolute heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat past goed bij mij. Ook wil Tripsolute goed werkgeverschap bieden en dit zie ik terug in mijn werk. Zo worden er bijvoorbeeld sessies over arbeidsvoorwaarden georganiseerd, wordt er geluisterd naar de medewerkers en er zijn ontwikkelingsmogelijkheden. Je wordt als persoon gezien en gekend. Daardoor kan ik bewuste keuzes maken die bij mij passen en kan ik zo een gezonde balans creëren tussen werk en privé. 

“Nieuwsgierig naar Tripsolute? Neem dan vooral contact op en ga een gesprek aan. Vanuit jouw behoeftes en intrinsieke motivatie kan er gekeken worden of er een match is!”Sven: “Ik hou van nieuwe uitdagingen; daarom zit ik hier goed op mijn plek!”


Sven, Sigrid en Mariani

Wat doe je in je werk?

Bij Tripsolute ben ik Projectcoördinator. Ook werk ik bij Opdrachtgevers in verschillende rollen, zoals Adviseur Functioneel beheer, Financieel Adviseur en Adviseur Planning. Omdat ik in verschillende projecten werk met daarin verschillende rollen/taken/omgevingen, heb ik een veelzijdige baan. Dat kan pittig zijn, maar ik haal er veel energie uit!

“Ik werk nu een aantal jaren naar volle tevredenheid bij Tripsolute. Het draait hier om de mensen en er wordt geïnvesteerd in het personeel.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Geen dag is hetzelfde, vaak lopen de projecten door elkaar heen. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het maken van planningen en voortgangsrapportages, functioneel databeheer en diverse overleggen. Ik werk op het kantoor van de opdrachtgever, thuis of op het kantoor van Tripsolute in Arnhem.
Wat vind jij belangrijk binnen je werk en hoe zie je dit terug bij Tripsolute?
Ik merk dat ik bij Tripsolute de ruimte krijg om me te ontwikkelen en door te groeien, dat is voor mij erg belangrijk. Ik ben vrij om aan te geven hoe ik mij wil ontwikkelen en vervolgens wordt er naar de mogelijkheden gekeken. Naast diversiteit en ontwikkelmogelijkheden, ervaar ik een prettige samenwerking met collega’s en een open en veilige bedrijfscultuur.
 
Wil je ook werken bij Tripsolute? 
Bekijk hier onze vacatures.